Originar din România, el a reușit să impresioneze juriul internațional la categoria „Pizza Picantă Clasică”, devenind campion mondial într-un concurs ce a reunit participanți din zeci de țări.
La competiția organizată de Asociația Italiană a Pizzarilor Profesioniști au participat concurenți din Franța, Spania, Belgia, Albania, Estonia, Bulgaria, Mexic, Argentina, Columbia, Brazilia, Sri Lanka, Egipt și Turcia. Preparatul lui Scărlătescu a fost remarcat pentru echilibrul perfect între aromă, condimente și tehnică, obținând punctajul maxim din partea juriului format din peste 50 de experți culinari.
O poveste de succes născută din dor și ambiție
Lucian Scărlătescu locuiește de mai mulți ani în Atena Lucana, provincia Salerno, unde a deschis pizzeria „Da Luciano”, împreună cu soția sa, Anastasia. Aici, cei doi au transformat un spațiu vechi din centrul istoric într-un local plin de viață, mirosuri și culoare.
„Să părăsești țara natală provoacă mereu durere și nesiguranță, dar și speranță și dorința de a trăi experiențe noi. Mă simt deja cetățean al acestei țări, unde mi-am construit viitorul. Din această dorință de a face ceva s-a născut pizzeria mea — o afacere mică, dar născută din inimă”, a spus românul într-un interviu acordat jurnalistului italian Erminio Cioffi.
Pasiune pentru gust și tradiție
„Da Luciano” oferă în prezent aproximativ 60 de tipuri de pizza, preparate din ingrediente locale atent selecționate, cu aluaturi ușoare, obținute printr-un proces de dospire lentă. Meniul include și produse prăjite artizanale, iar vara, terasa pizzeriei se transformă într-un loc de întâlnire pentru localnici și turiști.

