La Mamaia, după alge și gărgărițe, au invadat și prețurile: masa la autoservire s-a dublat. Mai merită mers la mare?
sursa: B1TV
După invazii de alge și gărgărițe la Mamaia, a apărut și invazia prețurilor mari la autoservire. Dacă în trecut mâncai pe săturate cu doar 35 de lei, acum este fparte posibil ca nici 70 de lei să nu îți ajungă la „împinge tava”. Deci, mai are sens să mai mergi la mare?
Un șnițel de pui (18,90 lei / 100 g, porția standard: ~300 g = 56,70 lei), o porție de cartofi prăjiți (10 lei), și o salată simplă (10 lei) la autoservire ajung aproximativ la 77 de lei. Totuși, în funcție de câtă mâncare îți iei sau la ce „împinge tava” mergi, prețurile pot varia, ajungând până la chiar 300 de lei.
Spre exemplu, un turist român a stârnit un val de reacții în online după ce a postat pe Reddit un bon fiscal de la o autoservire din stațiunea Mamaia. Suma totală era de 305,70 lei pentru un prânz compus din preparate obișnuite, de tip cantină, fără nimic extravagant în meniu.
Postarea, intitulată ironic a fost însoțită de imaginea bonului fiscal, care a devenit rapid virală. Printre preparatele cumpărate se numărau: ciorbă, cartofi prăjiți, șnițel, salată și o plăcintă cu brânză dulce.
Turiștii prezintă frustrare din cauza serviciilor de la autoservire, unde nu există ospătari, meniuri sofisticate sau decor de lux, dar prețurile rivalizează cu cele din restaurante de top.
Această situație reflectă mai degrabă o inflație accelerată a prețurilor pe litoralul românesc, în special în Mamaia, care rămâne o destinație populară din obișnuință, nostalgie sau comoditate decât din motive de raport calitate/preț.