Pentru mulți din generația Z, timpul petrecut la metrou este ocazia ideală pentru a urmări un episod dintr-un serial preferat sau pentru a asculta muzică.
sursa: Economica.net
Răspunsul cel mai des întâlnit este «Stau pe telefon». Totuși, pentru generația Z, timpul petrecut în metrou înseamnă mai mult decât atât.
Pentru mulți din generația Z, timpul petrecut la metrou este ocazia ideală pentru a urmări un episod dintr-un serial preferat sau pentru a asculta muzică. Nu este vorba neapărat de conținut scurt sau interactiv, ci de forme clasice de divertisment, consumate în mod individual, într-un mediu izolat de zgomotul urban.
Platformele de streaming și căștile cu funcție de anulare a zgomotului le permit să transforme spațiul public într-o cameră personală. Fie că e vorba de un serial de pe Netflix sau de un album ascultat cap-coadă, aceste momente devin pauze mentale, în care rutina este suspendată temporar.
Mulți din Gen Z dar și din alte generații preferă o carte bună în metrou. Dacă ai atenția distributivă și de poți concentra la anumite activități în gălăgie sau într-un spațiu public atât de restrâns, atunci cititul în metrou e pentru tine.
Condiția să poți spune că citești în metrou ca să treacă timpul mai repede este să nu citești cărți de dezvoltare personală. Asta e ca și cum ai spune că nu citești. Totuși, lăsând gluma la o parte, orice carte citită în metrou este mai bună decât să stai cu ochii în ecrane. Deci, bravo ție!
Un alt mod prin care tinerii aleg să își petreacă timpul în metrou este prin conversații directe cu prietenii. Spre deosebire de interacțiunea digitală, vorbitul față în față – fie în picioare, fie pe băncile din vagoane – păstrează o formă de conectare autentică. Dacă ai un prieten sau un coleg în metrou cu tine, statul pe telefon ar trebui să treacă pe planul 2.
Deci, dacă te plictisești vreodată de „scrollarea” neîncetată, încearcă una dintre aceste activități, iar timpul va trece mult mai repede în metrou.