Cum să fugi de acasă – varianta Ministerului Educației

Un manual de Educație Socială, aprobat de Ministerul Educației, stârnește controverse. În paginile sale, părinții apar în ipostaza de abuzatori, iar elevii par încurajați să considere fuga de acasă drept o soluție în anumite situații.

Sursă: Euronews

Un manual de Educație Socială, aprobat de Ministerul Educației, stârnește controverse. În paginile sale, părinții apar în ipostaza de abuzatori, iar elevii de clasa a-V-a, par încurajați să considere fuga de acasă drept o soluție în anumite situații.

În manual elevii citesc două scenarii:

Maria, o fată de la țară, este prezentată ca “oprimată” pentru că vrea să meargă la liceu în oraș, iar tatăl ei este “opresor” deoarece se opune.

Andrei, elev în clasa a 6-a, visează să devină chitarist, dar mama lui, descrisă ca “opresor”, insistă să se pregătească pentru a deveni medic.

Soluția? Fuga de acasă!

Ce spun specialiștii?

Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație explică faptul că aceste scenarii sunt doar un exercițiu de gândire critică.

Rolul lor? Să ajute elevii să înțeleagă și să analizeze situații conflictuale.

Aceste exemple sunt folosite ca model în metoda de dezbatere Teatru Forum, unde participanții pot explora soluții și perspective diferite. Într-un manual de Educație Socială, aprobat de Ministerul Educației, părinții sunt prezentați în rol de abuzatori, iar elevii învață că fuga de acasă este o soluție. Înainte să ajungă pe băncile elevilor, manualul a trecut printr-un proces de verificare a Centrului Național pentru Curriculum și Evaluare.

Conform informațiilor de pe prima pagină, manualul de clasa a V-a, de Educație Socială, a fost realizat în conformitate cu programa școlară și a fost aprobat.

Iată exercițiile:

Sursa: Euronews
Sursă: Euronews

Urmărește știrile znews.ro și pe Google News

RECOMANDATE