Rezonanța Schumann este un fenomen electromagnetic natural, cauzat de fulgere, ce generează unde joase între Pământ și ionosferă, adesea interpretat și spiritual.
sursă: geocenter.info
Un fenomen electromagnetic natural poate fi explicat într-un mod științific, însă repercusiunile sale în plan spiritual nu mai sunt bazate pe date exacte. Între știință și mit, ce este rezonanța Schumann?
Dacă ai auzit vreodată de videoclipurile de pe YouTube cu frecvente 7.83 sau 432 probabil ai auzit și de rezonanța Schumann, dar dacă nu crezi neapărat în spiritualitatea de acest gen, trebuie să știi că este o serie de frecvențe electromagnetice extrem de joase cauzate de descărcările electrice din atmosferă, care se reflectă între Pământ și ionosferă.
Fenomenul există și este analizat zilnic de oamenii de știință. Fulgerele sunt monitorizate la scară globală, iar din punct de vedere științific, această analiză ajută la înțelegerea comportamentului ionosferei și este folosită în studiile despre climat și vreme.
Însă, într-un mod controversat și fără o bază de informații confirmate de cercetători, rezonanța Schumann are efecte și pe latura spirituală. Se crede că poate influența starea de spirit, emoțiile și bunăstarea generală. Unii cred că în timpul creșterilor și a fluctuațiilor există un potențial pentru o intuiție amplificată și o conexiune mai profundă cu universul.
Graficul care arată intensitatea undelor electromagnetice este cel mai des colorat în albastru și verde, reprezentând o activitate scăzută sau moderată. În ultima perioadă, rezonanța a înregistrat o saturație maximă a semnalului, marcată de culoarea alb și o creștere bruscă și intensă a energiei. Creșterea poate fi cauzată de furtuni puternice, activitate solară amplificată și alte fenomene geofizice.
Interpretarea spirituală a culorii alb în grafic este un moment de aliniere între conștiința umană și planetă, o perioadă cu potențial pentru trezire spirituală, intuiție crescută și claritate mentală. Această perioadă de renaștere poate avea repercusiuni, atât asupra oamenilor, cât și a animalelor și a naturii.
Autor: Ioana Crăiniciuc