O echipă de 5 studenți din Galați a ajuns la faza internațională a unui concurs cu invenția lor.
Sursă: Facebook/USAMV
O echipă de 5 studenți din Galați a câștigat competiția națională Ecotrophelia România și va reprezenta țara la finala internațională din Germania! Aceștia au inventat un snack proteic inovator, fără gluten, realizat din ingrediente locale și cu ambalaj sustenabil 3D.
FoodCell este conceptul cu care echipa de studenți a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, coordonați de 4 profesori, a reușit să cucerească juriul concursului național. Un biscuite proteic sărat, diferit de gustările comune de pe piață care sunt dulci, obținut din făină de hrișcă, zară și cremă tartinabilă din zară şi proteine din zer.
Proiectul este dedicat iubitorilor de natură, sport și aventură și este produs din ingrediente locale cu valoare nutrițională mare. De asemenea, ambalajul 3D sub formă de baterie este conceput tot de studenți și conține biscuiții și sosul. Materialele folosite sunt biopolimerice.
Echipa formată din Țiuleanu (Bari) Daniela, Glugă Iulia Ștefania, Stănică Alexandra Daniela, Leonte Denisa Tatiana și Postolache Liviu Petrișor a fost câștigătoarea dintre cele 7 echipe participante la Ecotrophelia România, un concurs național pentru produse alimentare inovatoare. Aflat la a XI-a ediție, concursul a avut loc în perioada 19-21 iunie la București. Faza internațională a concursului se va desfășura în perioada 7-8 octombrie în Germania.