Fast-food sau mâncare în liniște?

Cantină, simigerie sau chioșcul din curtea facultății. Care e cea mai accesibilă variantă pentru un student când ia masa într-o pauză?

Când timpul e puțin și foamea multă, unde apucă studenții să mănânce?

Ca student să găsești o masă rapidă și convenabilă din toate punctele de vedere e mai greu. Am testat trei opțiuni populare: cantina, simigeria și chioșcul, pentru a vedea care e cea mai bună soluție.

De foarte multe ori, ca student, orarul de la facultate nu prea îți permite sa te duci să iei o masă cum trebuie, în special masa de prânz. Da, te-ai putea duce la cantină înaintea programului sau chiar după, dar dacă ai ore de dimineață de la 8 până seara la 18 și nu ai pauze mai mari de un sfert de oră, ai timp sa iei masa care sa iti țină de foame? Plus că, majoritatea cantinelor au un program limitat.

Cantină, simigerie sau chioșc

Videoclipul cu experimentul, Partea 1:

Am făcut un experiment prin care am vrut să aflu unde este cel mai convenabil să mănânci ca student. În cadrul acestuia m-am ghidat după mai multe criterii pentru a putea compara cele trei locații în care am fost. În raport cu facultatea la care studiez am luat cea mai apropiată simigerie, cantina și chioșcul din curtea facultății. Criteriile după care am analizat cele trei locații au fost: 

  • Durata până la locație și înapoi
  • Durata unei mese
  • Prețul produselor cumpărate

Am realizat acest experiment pe tot parcursul unei săptămâni de facultate în care fiecare zi are un alt program. La final intenția mea a fost să văd ce metodă mi se pare cea mai convenabilă per total.

Videoclipul cu experimentul, Partea 2:

Simigeria

Prima dată am încercat simigeria. Trebuie să recunosc faptul că în viața mea de student, aceasta este varianta pe care o aleg în 99% din cazuri, dar niciodată nu am stat să analizez toate aspectele pe care le-am analizat acum. 

covrig de la simigerie
Covrig simigerie

În primul rând, timpul pe drum dus-întors, la care am adăugat și statul la coadă a fost de 15 minute. Pauza mea a fost tot de 15 minute deci m-am încadrat perfect în timp, cu o condiție. Am mâncat din mers ceea ce mi-am cumpărat. Am luat o apă plată și un rulou cu șuncă și brânză și am plătit în total 12 lei.

Chioșcul 

Mai apoi, într-o pauză tot de 15 minute, am fost la chioșcul din curtea facultății. Această locație este mult mai aproape ca distanță decât simigeria, așa că pe drumul dus-întors am făcut aproximativ 8 minute. De aici mi-am cumpărat o pungă de covrigi și o apă fructată iar prețul total a fost 8,50 lei.

Cantina

Ultima și cea de-a treia locație a acestui experiment a fost cantina care este ca și chioșcul de altfel, tot în curtea facultății. 

Din punctul de vedere al programului meu de la facultate, singura zi în care aș avea posibilitatea să mănânc la cantină este joia, când am o fereastră de o oră. Am ajuns la cantină mai devreme și a trebuit să aștept afară pentru că, surpriză, cantina are program limitat. Pe ușă era afișat un anunț cum că intervalul orar în care cantina este deschisă este între 11:00 și 15:00.

Deci, dacă nu ai pauză mai lungă de un sfert de oră fix în acel interval orar nu poți merge la cantină. Mi-am luat o porție de piept de pui la grătar cu piure, o salată de varză, o prăjitură și o chiflă, iar totalul a fost de 21 de lei. Ca durată, de când am intrat în cantină și până când am terminat de mâncat mi-a luat 30 de minute fără să mă grăbesc. 

Concluzii

Să reluăm fiecare locație în parte și să le menționăm avantajele și dezavantajele.

Simigeria

Pro:

  • Durata dus-întors este accesibilă
  • Mâncare ce poate fi mâncată din mers și care îți potolește foamea
  • Prețuri accesibile

Din punctul meu de vedere, simigeria nu are dezavantaje. Poate singurul, dar care nu este obligatoriu este faptul că într-adevăr nu mănânci mâncare “gătită”, cum s-ar spune.

Chioșcul

Pro:

  • Durata dus-întors ideală
  • Prețuri accesibile
  • Mâncare ce poate fi mâncată din mers

Contra:

  • Mâncare ce nu potolește foamea

Cantina

Pro: 

  • Mâncare gătită, mai sănătoasă decât cea procesată de la chioșc sau chiar de la simigerie
  • Prețuri accesibile

Contra:

  • Durata dus-întors prea mare
  • Mâncare ce poate fi mâncată doar la locație, nu și din mers
  • Timp limitat în care te poți duce la cantină

Cu alte cuvinte, după acest experiment, varianta pe care aș alege-o în continuare este simigeria.

Tu unde mănânci în pauzele de la facultate?

Autor: Roxana Ioniță

Urmărește știrile znews.ro și pe Google News

RECOMANDATE