Pavel Durov recunoaște 106 moștenitori din 12 țări și le oferă șanse egale, dorind să prevină conflictele și să-i încurajeze să se dezvolte ca indivizi, nu ca moștenitori pasivi.
sursa: Wikipedia
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a anunțat că întreaga sa avere, estimată la aproximativ 20 de miliarde de euro, va fi împărțită în mod egal între cei 106 copii ai săi. Moștenirea nu va veni însă imediat: accesul la bani este blocat până la împlinirea vârstei de 30 de ani, din dorința ca fiecare copil să învețe să fie independent.
Durov a explicat că averea nu le va reveni copiilor imediat. Niciunul nu va putea accesa fondurile până nu vor împlini 30 de ani, pentru că antreprenorul crede în responsabilizarea prin muncă și independență profesională, dar și personală.
„Vreau să trăiască precum oamenii normali, să își construiască singuri viața, să învețe să aibă încredere în ei, să creeze – nu să fie dependenți de un cont bancar”, a explicat antreprenorul pentru Le Point. El susține că doar autonomia și responsabilitatea pot justifica o astfel de moștenire.
Fondatorul Telegram are șase copii recunoscuți, cu trei partenere diferite, însă a confirmat că a devenit tatăl a zeci de alți copii prin donare de material genetic, în cadrul unor programe desfășurate în 12 țări. Gestul său provoacă discuții despre natura familiei în era tehnologiei.
„Sunt toți copiii mei și vor avea aceleași drepturi”, a declarat el. „Nu vreau să se sfâșie între ei după moartea mea.” Moștenirea egală vizează atât copiii născuți natural, cât și pe cei concepuți prin inseminare, într-o familie globală.
În ciuda succesului său financiar și digital, Durov se confruntă cu acuzații grave în Franța. El este în prezent sub supraveghere judiciară, fiind pus sub acuzare într-o anchetă privind presupuse activități de crimă organizată desfășurate prin Telegram.
Printre acuzațiile aduse se numără distribuirea de materiale pornografice cu minori, trafic de droguri și tranzacții frauduloase. „În martie, Durov a negat toate acuzațiile și s-a întors în Emiratele Arabe Unite”, notează articolul original.